Perusasioiden äärellä -blogi

Oletko itsekin turhautunut johtoryhmän kokouksiin?

Torstai 12.10.2017 klo 9.58 - Perusasioiden äärellä 10/2017


Haaste: johtoryhmän kokoukset ovat ajanhukkaa

Johtoryhmän kokous taas edessä, ja oma valmistautuminen tekemättä? Ja turha haaveillakaan, että muilta jäseniltä tulisi etukäteen materiaalia päätöksentekoa varten.

Johtoryhmän kokous taas meneillään, ja mitäs täällä tapahtuukaan? Luetaan yhdessä Erkin raporttia, Pekan raporttia, Arin raporttia sekä vielä bonuksena Kirstin raporttia. Ja kyllähän sitä käydään rakentavaa keskusteluakin: miten helv...ihmeessä Pekka ei saanut kotiutettua sitä kauppaa?!

Johtoryhmän kokous taas takana, ja miten meni? Ihan hyvin, kun tehtiin oikein päätöskin: kymmenen vuotta talossa olleita aletaan palkita Oiva Toikan (pienellä) lasilinnulla. Mutta mikä parasta: on jälleen kuukausi aikaa keskittyä oikeisiin töihin!


Ratkaisu: päähuomio toiminnan kehittämiseen

Minkälainen sitten olisi johtoryhmäkokous, jota ei kokisikaan energiaa vievänä aikasyöppönä - vaan jopa voimaannuttavana tapahtumana, jonka jälkeen ain laulain työtäs tekis?

Sellaisessa lukutaitoisten henkilöiden ei tarvitse seurata raporttien yksityiskohtaista läpikäyntiä (yleiskatsaus ja merkittävät poikkeamat ovat asia erikseen). Sellainen ei myöskään ole lamaannuttava piinapenkki, jossa vaaditaan kerta kerran jälkeen selityksiä yksittäisille epäonnistumisille (mahdollisen jatkuvan alisuorittamisen puimiselle on oma fooruminsa: kahdenkeskiset keskustelut).

Parhaiten aitoa lisäarvoa tuottavan johtoryhmäkokouksen tunnistaa kuitenkin siitä, että katse on menneisyyden sijasta tulevaisuudessa: kehityshankkeissa, joilla parannetaan yrityksen kilpailuetua. Vähänkös motivoivaa!