Harri Koskinen

Kivalteri Consulting, yrittäjä, 2013 ->
Liikkeenjohdon Asiantuntijakeskus, johtava yritysasiantuntija, 2013 ->

Lähes kolmenkymmenen vuoden kokemukseni ns. oikeista töistä antaa vankan perustan liikkeenjohdon asiantuntijan tehtävään. Monet liiketoiminnan peruskysymykset ovat hyvin geneerisiä, joten omista onnistumisista - ja epäonnistumisista – voi ammentaa erittäin paljon asiakasyrityksen hyödyksi. Ja nykyisessä tehtävässä yhteistyö kymmenien yritysten kanssa pitää ajan hermolla ja tuo koko ajan uusia ideoita sovellettavaksi.

Haastan yritysjohtoa sen nykyisistä vallinnoista, koska haettaessa parempaa lopputulosta asioita pitää tehdä eri tavalla kuin ennen. Strategiasparrauksessa hyödynnän vahvaa teoriapohjaa – kuitenkin soveltaen siihen reaalimaailmaan, jossa pk-yritykset toimivat.

Vaikka tavoitteiden pitääkin olla riittävän korkealla, kehitysideoiden käyttöönotossa kannatan maltillista tahtia, sillä pienten organisaatioiden resursseilla täydellisen ratkaisun tavoittelu voi tyrehdyttää hankkeen jo alkumetreillä.

En ehkä keksi pyöräänne uudelleen - mutta autan varmasti pumppaamaan sen renkaat täyteen.

Katso saamaani asiakaspalautetta tästä.

Tutustu myös LinkedIn-profiiliini:

Aiempi työura

BTJ Finland Oy, myyntijohtaja, 1997 – 2012

Vastuulla BTJ:ssä (silloinen liikevaihto 40 milj. € ja henkilöstö 80) asiakkaiden työtä helpottavien räätälöityjen palveluiden myynti kirjastoille ja kouluille. Keskeisesti mukana palvelukehityksessä ja tarjooman suunnittelussa. Esimiehenä enimmillään lähes 20 henkilölle; johtoryhmän jäsen. Kirjasto-liiketoiminnan kasvattaminen kuusinkertaiseksi 16 miljoonaan euroon; koulukirja-liiketoiminnan kasvattaminen nollasta 26 miljoonaan euroon.

Kaso Oy, myyntipäällikkö, 1990 - 1997

Turvallisuusalalla toimivassa perheyrityksessä vastuulla kassa- ja dataturvakaappien markkinoinnin aktiviteetit sekä myyntiryhmän vetäminen. Asiakkaina yritysten ja julkishallinnon yksiköiden toimitusjohtajat sekä talous- ja it-päälliköt; yhteistyökumppaneina mm. vakuutusyhtiöt ja poliisilaitos. Laatupäällikkönä ISO 9000 -projektissa. Markkinajohtaja.

3M Finland Oy, tuotepäällikkö, 1985 – 1990

Monikansallisen 3M:n hammashoitotuotteiden myyntiryhmässä vastuulla markkinointiaktiviteettien suunnittelu, toteutus ja seuranta. Asiakkaina hammaslääkärit ja jakelijoina alan jälleenmyyjät. Ylivoimainen markkinajohtaja Suomessa ja suhteutetun myynnin maailman ykkönen 3M-konsernissa.

Koulutus

KTM, Helsingin kauppakorkeakoulu, markkinointi, 1986

Kursseja

Tuotekehitystyön ammattitutkinto, Rastor 2016

CxO Certified Mentor, 2014

LAK Business School, 2013

Suomen 100 vauhdittajaa -valmennusohjelma, Momentous, 2014

PK-JOKO Johtamisvalmennusohjelma (20 op), HSE Pienyrityskeskus, 2007